14 Mart 2016 Pazartesi

Seyahatleriniz için Bavul Hazırlama İpuçları


Hepimiz, özellikle de biz bayanlar, biliriz ki bir seyahate çıkmanın en zor yanlarından biri de bavulun hazırlanma aşamasıdır. Ve neredeyse gardrobumuzdaki herşeyi yanımıza almak isteriz. Sıklıkla yaptığımız hatalardan biri de, gereksiz yere, bir kere bile giyilmeden gerisin geri getireceğimiz kıyafet, ayakkabı ve aksesuarlarla bavulumuzu doldurmamızdır.

İşte aşağıda sizler için seyahatlerinizde bavulunuzu hazırlarken kullanabileceğiniz birkaç püf noktasını sıralamak istedim. Böylece artık yanınızda gereksiz ve fazla yük taşımamış olacaksınız.


1- İyi bir bavul tercih edin. Boyutları ve yapıldığı malzeme seyahatinize uygun olsun. Yoğunlukla uçak seyahati yapacağınızdan ve uçak bagajlarının atılarak taşındığı düşünüldüğünden, kırılmayacak bir malzemeden yapılmış olmasını tercih edin. Kısa bir seyahat için sanki evinizi taşıyormuşçasına büyük boyutlardaki bavulları tercih etmeyin. Uçakla seyahat edecekseniz havalimanına gitmeden evvel muhakkak bavulunuzun üzerine yapıştırılmış bir önceki seyahatinizden kalma sticker ve barkodları söküp atmayı ihmal etmeyin.

2- Bavulunuzu hazırlamadan birkaç gün evvel kendinize yanınıza almak istediğiniz şeylerin bir listesini yapın. Ve sonrasında da aralarından seyahatte kalacağınız gün sayısı kadar kombin seçin. Yapabiliyorsanız birbiri ile karıştırılıp değiştirilerek farklı günlerde de giyebileceğiniz parçalar seçin ki bavulunuz daha da hafiflesin. Mesela, her güne ayrı bir pantalon seçmektense, bir jean pantalonu farklı üstlerle farklı günlerde rahatlıkla kombinleyebilirsiniz.

3- Bavulunuza koyacağınız t-shirt, pantalon, elbise gibi eşyalarınızı rulo yaparak yerleştirip bavulunuzda yerden kazanmış olursunuz.

4- Yanınıza sanki moda haftasına gidiyormuşçasına çok aksesuar ve makyaj malzemesi almayın. Sadece işinize yarayacağını düşündüğünüz, birçok kıyafetinizle rahatça kombinleyebileceğiniz ve olabildiğince küçük, hafif olanlarını tercih edin. Şampuan ve diğer hijyen ürünleriniz için ise seyahat boylarını kullanmayı tercih edin.

5- Çoğu zaman takılarımızı bavulumuza nasıl kaybetmeden ve dağılmadan koyacağımızı bilemeyiz. Bunun için en pratik yöntem çoklu ilaç kutularından kullanmanız. Her bir gözüne ayrı bir takınızı koyup kapaklarını kapatarak takılarınızı sorunsuz organize etmiş olursunuz. Ancak değerli takılarınızı bavulunuza koymamanızı öneriyorum. Çünkü biliyorsunuz ki bavul kayıpları uçak seyahatlerinde sıklıkla karşılaşılabilen bir sorundur. Ve değerli takılarınızın bu şekilde kaybolmasını istemeyiz. Onun için değerli takılarınızı el çantanıza almanızı öneriyorum.

6- Gelelim birçok bayanın en büyük sıkıntılarından birine; ayakkabılar...Yanınıza maksimum üç çift ayakkabı alın. Hava sıcaksa bir tane sandalet, değilse bir tane bot, eğer çok istiyorsanız ve seyahatinizde akşamları bir yere gidilir diye düşünüyorsanız bir çift de topuklu ayakkabı ile kendinizi sınırlayın. Onun dışında genellikle rahat, vurmayan, acıtmayan ve/veya yürüyüş ayakkabılarını tercih edin.

7- Eğer bavulunuz küçükse ve tüm bu tüyolara rağmen hala eşyalarınızı yerleştiremiyorsanız veya bizim gibi eşinizle beraber tek bavula sığmaya çalışıyorsanız o zaman yerden kazanmak için vakumlu poşetleri kullanarak kıyafetlerinizi vakumlayıp bavulunuza koymak da bir fikir olabilir.

8- Son olarak, benim, bavulumda yer açmak için sıklıkla tercih ettiğim metot, yanıma almam gereken ağır kıyafetleri yolculuk sırasında üzerime giyiyor olmam. Örneğin, kışın seyahat ediyorsam botlarımı veya yağmur çizmelerimi, montumu bavula koymaktansa yolculuk sırasında üzerime giyiyorum. Böylece bavulumda yüklü miktarda yer açabilmiş ve bavulumu hafifletmiş oluyorum.


Keyifli seyahatler diliyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder