4 Temmuz 2016 Pazartesi

Antep Yöresine Özgü Yuvalama (Yuvarlama)

Hazır bayram da yaklaşıyorken işte Antep yöresinden yuvalama sizlerle...Yuvalama nedir ne değildir...İstanbul'daki yaygın görüşün ve birçok restaurant menüsünde çorbalar bölümünde yer almasının aksine yuvalama bir çorba değil, aksine bir ana yemektir. Antep yöresinde bayramların vazgeçilmez yemeği olan yuvalama için kadınlar hep beraber oturup saatlerce bulgur ve kıymayı az salça, tuz ve suyla yoğurup minik minik toplar haline getirirler. Bu çok meşakkatli bir iştir. Bayramdan bir gün evvel bu şekilde herkesin yuvalamaları hazırlanmış olur. Bu minik toplar yuvalama yemeğinin ana malzemesidir. Nasıl yapılır diye sorduğunuzu duyar gibiyim :) Sizin için bir video ile anlatayım dedim :):) Devamı gelecek keyifli videolarımız için de abone olmayı unutmayın :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder